Facebook YouTube

Vreau sa AJUT !!!Vreau sa fiu VOLUNTAR
al Crucii Rosii Brasov !

Implică-te! Fii voluntar de Cruce Roșie!

          -          Vrei să faci ceva deosebit cu viaţa ta?

          -          Vrei să faci ceva cu adevarat folositor lumii în care trăiești?

          -          Vrei să oferi o clipă din timpul tău liber celor nefericiți?

     Daca răspunsul tău este da, da si DA, atunci trebuie să te implici acum! Alătură-te unei familii de peste 10000 de voluntari de Cruce Roșie din România.

     Ai oportunitatea acum să faci ceva pentru tine și pentru cei de lângă tine! Poți să ajuți un bătrân să zâmbească din nou, să dai speranță unui copil prins în „ghiarele” sărăciei, să ajuti ofamilie de sinistraţi să-și refacă gospodăria, să ajuți un bolnav să-și recapete sănătatea.

     Făși tu ceea ce noi facem de 132 de ani! Alătură-te visului comun al înaintașilor noștri. „…Dacă așteptăm să trăim într-o lume mai bună trebuie să contribuim la crearea ei. Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim în lume”. (Mahatma Ghandi).

Convingerea și esența noastră

     Voluntariatul a reprezentat sufletul Mișcării Internaționale de Cruce Roșie încă de la înființarea acesteia în 1863. Voluntarii reprezintă în prezent, așa cum au fost întotdeauna, coloana vertebrală a tuturor activităților de Cruce Roșie, ajutând Societatea Națională să deruleze programe de succes și să asiste zeci de mii de persoane vulnerabile aflate în dificultate.

     Crucea Roșie Brașov beneficiază de aportul a peste 300 de voluntari, din care 80% sunt tineri.

     Devotamentul voluntarilor nu numai că reduce costul activităților și ne permite să ajutăm mult mai multe persoane cu fondurile disponibile, dar spiritul voluntariatului reprezintă sufletul acțiunii noastre umanitare.

     Voluntarii au un rol cheie iar în conducere, președintele Societății Naționale este de asemenea voluntar. Voluntarii care sunt membri în comitetele de conducere sunt responsabili pentru activitatea și comportamentul organizației, participând la adunările generale pentru a adopta regulamente, a decide politicile majore și activitățile viitoare. Ei pot fi aleși în comitetele de conducere existente la nivel local, județean și național.

Îndatoririle voluntarului de Cruce Roșie

     Voluntarii Crucii Roșii Brașov trebuie:

          -          să acționeze în conformitate cu Principiile Fundamentale ale Mișcării de Cruce Roșie și Semilună Roșie și să asigure diseminarea acestora;

          -          să respecte prevederile legate de folosirea emblemei și să prevină abuzul de emblemă;

          -          să lucreze la cele mai înalte standarde de calitate;

       -       să semneze și să se comporte în concordanță cu prevederile contractului de voluntariat şi a fişei de post a voluntarului (conform Legii 78/2014);

          -          să fie disponibili în caz de urgență, în condițiile agreate și în concordanță cu abilitățile de care dispun.

 

Ce poți face ca voluntar al Crucii Roșii Române – Filiala Brașov?

     Ca voluntar în cea mai mare organizație umanitară la nivel mondial, poți să te implici într-o varietate de proiecte și domenii, în funcție de aptitudinile și preferințele tale:

          -          beneficiezi de instruire pentru a deveni membru în Detașamentele pentru intervenție în caz de dezastre;

          -          beneficiezi de instruire pentru acordarea primului ajutor premedical.

          -          asistarea persoanelor fără venituri;

         -          pregătirea și distribuirea de pachete cu alimente, îmbrăcăminte sau jucării pentrupersoanele fără venituri, bătrâni din centre rezidenţiale, refugiați;

         -          informarea pe diferite teme de natură socială;

         -          sprijinirea copiilor din centrele de plasament, sprijin moral și material vârstnicilor din căminele-spital și centre rezidentiale pentru vâstnici;

         -          servicii de îngrijire la domiciliu și medico-sociale pentru persoane vârstnice;

         -          programe de dezvoltare comunitară;

         -          campanii pe teme legate de prevenirea traficului de fiinţe umane.

         -          campanii de promovare a sănătații (educație sexuală, alimentație sănătoasă, prevenirea fumatului sau a utilizarii drogurilor, prevenirea infestării cu virusul HIV, prevenirea tuberculozei etc).

         -          promovarea și difuzarea Dreptului Internațional Umanitar;

         -          campanii de promovare și protecție a emblemei de Cruce Roșie;

         -          campanii de prevenire a traficului de ființe umane;

         -          organizarea de tabere pentru tineret și voluntari;

         -          organizarea de traning-uri și seminarii pe diverse teme civice;

         -          organizarea de evenimente cu ocazia lunilor Crucii Roșii Române (mai și septembrie).

         -          tehnoredactarea de materiale, realizarea de publicații, pagini web;

         -          traduceri;

         -          realizarea revistei presei;

         -          organizarea de evenimente.

Încă mai ai semne de întrebare?

     Atunci iată înca 10 motive pentru care să devii voluntar Crucea Roșie:

  1. 1. Pentru a ajuta la schimbarea lumii în care trăiești.
  2. 2. Pentru că și de tine depinde fericirea celorlalți.
  3. 3. Pentru a readuce zâmbetul pe chipul celor nefericiți.
  4. 4. Pentru că de demnitatea altora depinde și propria ta demnitate.
  5. 5. Pentru a da înapoi o parte din ceea ce ai primit de la alții.
  6. 6. Pentru a-ți forma deprinderi utile și a învăța lucruri noi.
  7. 7. Pentru a fi parte a unei organizații prestigioase, într-o echipă puternică.
  8. 8. Pentru a căpăta experiență în vederea obținerii unui serviciu mai bun.
  9. 9. Pentru a-ți face noi prieteni și pentru a-ți regăsi prietenii, deja voluntari.
  10. 10. Pentru a-ți construi amintiri frumoase și totodată pentru a ramane în amintirea celorlalți.

Dorești să devii voluntar al Crucii Roșii Brașov?

     Descarcă de aici formularul de înscriere pentru voluntariat, completează-l și trimite-l la adresa de e-mail:brasov@crucearosie.ro.După ce ai trimis formularul, te rugăm să contactezi echipa Crucii Roșii Brașov la tel.: 0268.475.913 în vederea stabilirii unei întâlniri în care să afli detalii despre activitatea de voluntariat.

     Persoana responsabilă cu recrutarea voluntarilor din filiala Brașov a Crucii Roșii Române, căreia i te adresezi, îți va explica ce ai de făcut și veți discuta despre motivația ta de a face voluntariat și care sunt așteptările tale.

     Prin urmare, dacă vreodată vei simți nevoia să-i ajuți pe cei din jurul tău adu-ți aminte că există o „multinațională” Crucea Roșie, bine cotată la nivel internațional, care te va primi cu brațele deschise pentru a te învăța lucruri utile în viață, fără ca măcar  să-ți ceară un minim de experiențăîn muncă.

Voluntarii seniori

Prezentarea voluntarilor seniori (idee)

Voluntarii tineri

prezentarea voluntarilor tineri (activitati, etc. ...)

Iorga Iulia-Olivia

Iorga Iulia-Olivia este voluntara pe care o vom cunoaște astăzi. Iulia este în clasa a XI-a și membră a familiei Crucea Roșie din anul 2015. Dorința de implicare în orice activitate și de a ajuta pe oricine, o încadrează pe Iulia în categoria voluntarilor activi ai filialei noastre. Peste ani se vede fericită, înconjurată de familie și prieteni, cu un loc de muncă stabil și totodată plăcut. Rep: Cu ce te ocupi în viața de toate zilele? „ Sunt elevă în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „ Johannes Honterus”.” Rep: Cum te descrii tu ca persoană dar și ca voluntar al Crucii Roșii? „ Tot timpul mi s-a părut dificil să răspund la această întrebare , prefer sa îi las pe alţii să mă caracterizeze. În acest fel, evit orice urmă de posibilă subiectivitate şi de autocritică. Cu toate acestea, o sa încerc totuşi să spun câteva cuvinte despre mine. Mă consider o persoană comunicativă , înțelegătoare şi tolerantă , dornică să se implice atunci când mi se cere ajutorul şi nu numai. Îmi place să privesc lucrurile dintr-o perspectivă diferită faţă de cea evidentă, să descopăr şi sa înţeleg lucrurile în adevarata lor profunzime. Ca voluntar al Crucii Roşii, mă descriu ca fiind o fire serioasă , cu un simț al responsabilității dezvoltat , care ştie sa se si distreze atunci când este cazul.” Rep.: Ani, liceu/facultate,loc de muncă, hobby-uri ? „ Am 17 ani şi învăţ la Liceul Teoretic “Johannes Honterus”. În timpul liber îmi place să citesc, să ascult muzică şi să interacţionez cu prietenii si familia.” Rep: Ce te-a determinat să te apuci de voluntariat? „ Principalul factor , care m-a determinat să îmi încep activitatea de voluntar în cadrul Crucii Roşii a fost timpul liber de care dispuneam.Apoi a intervenit dorinţa de a ajuta, de a experimenta şi de a cunoaşte fronturi noi.” Rep: De ce ai ales Crucea Roșie? „ Crucea Roşie dispune de un colectiv tânăr cu care am simţit ca pot rezona. Am venit cu dorinţa de a cunoaşte oameni noi, cu interese comune şi cu care să leg mai mult decat nişte simple prietenii. ” Rep: Ai mai făcut voluntariat și în alte organizații? „ Da, dar nicio organizaţie nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele. Simţeam ca nu mă solicită destul, că pot oferi mult mai mult decât ceea ce oferisem până în momentul respectiv. Am vrut să mă implic mai intens, să fac parte din ceva mai mare, să aparţin.” Rep: De cât timp ești voluntar și în câte activități te-ai implicat? „ Sunt voluntară din data de 30 septembrie 2015 şi m-am implicat în majoritatea activităţilor, în funcţie de numărul de locuri şi de disponibilitate.” Rep: Care a fost prima impresie pe care ti-a lăsat-o Crucea Rosie? „ Sunt una dintre persoanele care a venit la Crucea Roşie odata cu marele val de voluntari noi, din toamna 2015. Eram peste 150 de tineri dornici să ne implicăm, în sala care abia ne mai putea face faţa. În ciuda aglomeraţiei prezente în fiecare vineri la şedinţele camarazilor, am continuat să particip cu sfinţenie la acestea, aspirând sa îmi îndeplinesc căt mai repede atribuţiunile, pentru a avansa la grupa de seniori. Ajunsă aici, a fost cu totul altceva. Mi se arăta o altă latură a voluntariatului la Crucea Roşie. O latură noua, diferită de precedenta ,care m-a integrat numaidecât în atmosfera mulţimii. Nu cunoşteam aproape pe nimeni, dar asta nu a constituit o problemă. În mai puţin de doua săptămâni , mă simţeam deja membră a marii familii de voluntari.” Rep: Care a fost cea mai plăcută experiență pe care ai avut-o la Crucea Roșie? „ Cea mai plăcută experienţă a fost cu siguranţă Stagiu de Pregătire pentru Situații de Urgență & Teambuilding, care a avut loc în perioada 7-10 ianuarie 2016. După ce am fost instruiţi cu ajutorul unei serii de cursuri de prim ajutor, am avut posibilitatea de a pune teoria în practică. Probele organizate în cel mai mic detaliu, ne-au pus la încercare ingeniozitatea şi spiritul de echipă, expunându-ne la toate stările de suspans si de emoţie posibile. Acest stagiu a fost un bun prilej de a consolida relaţii noi şi de a invăţa, dar nu în ultimul rând si un prilej de distracţie.” Rep: Dacă ai ajunge primar ce ai schimba în oraș? „ De schimbat nu aş schimba nimic. Consider că toate lucrurile işi au rostul lor exact aşa cum sunt. Totuşi , dacă aş ajunge primar, aş încuraja evenimentele dedicate dezvoltării tinerilor braşoveni, în special cele muzicale.” Rep: Cum crezi că te va ajuta voluntariatul? Sau de ce crezi că te va ajuta? „ Voluntariatul a început să-şi lase amprenta asupra mea încă de la primele şedinţe. Pot spune cu sinceritate, că am fost supusă unei schimbări majore de la sfârşitul anului trecut şi până în prezent. Am devenit mult mai sociabilă, mai încrezătoare şi mai dezinvoltă, şi sunt convinsă că aceste caltăţi pe care le-am dobândit în cadrul Crucii Roşii, vor avea un impact considerabil şi asupra viitorului meu.” Rep: Un gând pentru tinerii brașoveni? „ Se spune că atunci când sfătuiesti pe cineva, de fapt vorbeşti cu tine, cel din trecut. Asemenea acestei zicale, îndemn orice tânăr cu voinţă să se implice în cât mai multe activităţi sociale, sa îşi depăşească temerile şi să se arunce în necunoscut. Ajutaţi, cunoaşteţi şi învăţaţi să aveţi încredere în propriile forţe.” Rep: Cum te vezi peste 10 ani? „ Nu sunt adepta predicţiilor. Traiectoria timpului e greu de prezis, şi e şi mai greu să o faci şi să nu ai dreptate. Prefer să las lucrurile să vină de la sine, însă pot spune cum mi-aş dori să ajung peste 10 ani: fericită, înconjurata de familie şi de prieteni, frecventând un loc de muncă cu plăcere.”

Păpară Timea Adelina

Odata cu pregătirile intense pentru examenul de Bacalaureat, credem ca este momentul oportun să cunoaştem un alt voluntar devotat al Filialei Braşov, care reuşeste cu succes să se implice atât în activităţile de voluntariat , cât şi în susţinerea examenului maturităţii. Păpară Timea Adelina, în vârstă de 19 ani, a absolvit anul acesta Colegiul de Ştiințe \"Grigore Antipa \" şi se numără printre cei mai vechi voluntari ai Filialei. Cu o experienţă de voluntar de aproximativ 3 ani, Timi s-a implicat în special în activităţi de prim ajutor, domeniu în care excelează şi care în urma participării la mai multe concursuri, i-a adus titlul de “Salvatorul anului 2015”. Tehnicile de Prim Ajutor învăţate în cadrul Crucii Roşii vor constitui cu siguranţă un avantaj în viitorul Timeei, aceasta visând la o profesie pe Smurd. Printre îndatoririle pe care Timi le îndeplineşte în caliate de voluntară se numără redactarea profilurilor de voluntar , publicate în fiecare vineri pe pagina Crucii Roșii Filiala Brasov şi activarea ca membru in Detaşamentul de Dezastre al Filialei. Fiind o persoana deschisă şi gata să imbrăţişeze noi orizonturi, Timi nu se da la o parte de la nimic şi işi ocupă timpul liber cu nenumarate activităţi, precum dansurile populare şi competiţiile montane. Rep: Cu ce te ocupi în viața de toate zilele? „Sunt absolventă a colegiului de științe \"Grigore Antipa \" , iar la momentul de faţă mă pregătesc pentru examenul de Bacalaureat.” Rep: Cum te descrii tu ca persoană dar și ca voluntari al Crucii Roșii? „Cum mă descriu ? Ca persoană pot sa zis ca sunt prietenoasă , altruista și sensibila . Ca voluntar al Crucii Roșii pot spune ca sunt un voluntar devotata , încerc sa mă implic in cât mai multe activitați și îmi place sa ajut cu tot ce pot .” Rep: Ce te-a determinat să te apuci de voluntariat? \"Ce m-a determinat? Pai , aveam mult timp liber și nu știam cu ce sa îl ocup . Am auzit de la prietenii mei ca fac voluntariat și am zis sa încerc și eu. \" Rep: De ce ai ales Crucea Roșie? \"Am ales Crucea Roșie pentru ca am auzit multe laude despre acest O.N.G și pentru ca aici erau și prietenii mei !\" Rep: Ai mai făcut voluntariat și în alte organizații? „Nu” Rep: De cât timp ești voluntar și în câte activități te-ai implicat? \"Sunt voluntar de aproximativ trei ani și m-am implicat în nenumărate activități \" Rep: Care a fost prima impresie pe care ti-a lăsat-o Crucea Rosie? \" Prima impresie .. hmm. Mi-au plăcut oamenii de aici și felul lor de a gândi. Mi-a plăcut ca sunt prietenoși și deschiși ! Și nu în ultimul rand, mi-a plăcut ca se comportau ca și cum ar fi o mare familie\" Rep: Care a fost cea mai plăcută experiență pe care ai avut-o la Crucea Roșie? \" Sunt foarte multe experiențe faine trăite la Crucea Roşie și nu prea pot sa aleg doar una . Stagiile de prim-ajutor și teambuilding au fost experiențe de neuitat și chiar ne-am distrat și am învățat super multe lucruri. O alta experiență faina a fost când am câștigat titlul de \"Salvatorul anului 2015\" pentru ca, sincer, nu credeam ca am prea multe șanse să câștig . \" Rep: Cum îți petreci timpul liber? Ce hobby-uri ai? “Hobby-ul meu este dansul popular și pot sa spun că deja face parte din viața mea și nu știu ce as face fără dansuri . Pe lângă asta fac parte și din Clubul de turism și protecția naturii \"Cocosul de munte \" Brașov și particip la competiții montane .” Rep: Dacă ai ajunge primar ce ai schimba în oraș? „Dacă aş ajunge primar aș ajuta mai mult tinerii care termina facultatea sa își găsească un job , as încerca să organizez mai multe concerte și as ajuta O.N.G-urile sa se extindă mai mult !” Rep: Un gând pentru tinerii brașoveni? „Tinerilor brasoveni le sugerez sa facă voluntariat și sa nu se dea bătuți niciodată. Cu multa voința se fac toate.” Rep:Cum te vezi peste 10 ani? „Peste 10 ani mă văd salvând vieți profesând ca asistentă pe Smurd, mă văd fericită și împlinită pe toate planurile și cel mai probabil voi fi încă voluntară și voi face dansuri populare în continuare !”

Petru Chima

Astăzi îl vom cunoaște pe Petru Chima. El este un băiat sociabil,amuzant, cu chef de viață și uneori cam încăpățânat. Este un voluntar responsabil, comunicativ, dedicat și deschis atunci când vine vorba de sfaturi. El este elev la Colegiul Național Economic \"Andrei Barseanu\" în clasa a XII-a și are 18 ani. Rep.: Ce te-a determinat să te apuci de voluntariat? \"Sincer, o fată m-a determinat să mă apuc de voluntariat, dar eu îmi doream de mai mult timp însă nu stiam prea multe despre această activitate.\" Rep.:De ce ai ales Crucea Roșie? \"Am ales Crucea Roșie pentru că am auzit că este un ONG serios cu un colectiv minunat alături de care te și distrezi.\" Rep.:De cât timp ești voluntar și în câte activități te-ai implicat? \"Sunt voluntar din 17 Aprilie 2015, chiar și acum îmi aduc aminte cu bucurie de prima ședința. M-am implicat în aproape toate activitățile organizate cu excepția acțiunii cu mărtișoare.\" Rep.: Care a fost prima impresie pe care ți-a lăsat-o Cruce Roșie? \"Prima impresie a fost că este un colectiv unit unde chiar dacă nu cunoști prea multe persoane îți faci foarte repede prieteni.\" Rep.:Care a fost cea mai plăcută experiență pe care ai avut-o la Crucea Roșie? \"Cea mai plăcută experiență a fost acțiunea \"Moș Crăciun de închiriat\" când eu și Crăciunița mea , Timi, am mers la școli , grădinițe și chiar și pe la casele oamenilor pentru a le duce cadouri copiilor cuminți. La această acțiune am râs , am fost și supărați dar toate supărările treceau când vedeam copii care plângeau de bucurie că a venit moșul. Și stagiul de pregătire a fost o experiență plăcută de care îmi voi aminti cu drag mereu.\" Rep.: Cum îți petreci timpul liber? Ce hobby-uri ai? \"Majoritatea timpului liber îl petrec cu prietena mea sau mergând pe munte. Îmi place să merg cu bicicleta și să mă joc jocuri video.\" Rep.: Dacă ai ajunge primar ce ai schimba în oraș? \"Nu cred că aș ajunge vreodată primar pentru că urăsc politica dar dacă prin absurd s-ar întâmpla acest lucru aș introduce autobuze și noaptea , aș pune mai multe autobuze lungi dimineața pentru că este un vis să mergi cu autobuzul comod sau să mai stai și jos. Aș pune limitatoare de viteză la toate trecerile de pietoni sau semafoare și aș strânge toți câinii de pe străzi și i-aș duce la adăposturi speciale.\" Rep.:Cum crezi că te va ajuta voluntariatul? Sau de ce crezi că te va ajuta? \"Consider că voluntariatul este o metodă foarte bună de a-ți ocupa timpul liber și de a ajuta într-un fel și țara să înflorească. De altfel voluntariatul m-a ajutat să mă dezvolt și am învățat și să coordonez o echipă.\" Rep.:Un gând pentru tinerii brașoveni? \"Tinerii ar trebui să înțeleagă că ei sunt viitorul țării și ar trebui să încerce să facă ceva util pentru țara lor nu doar să piardă vremea prin mall-uri și cafenele. Degeaba zicem toți că avem o țara nașpa și săracă dacă nu punem mâna să ne îmbunătățim viața și nu luptăm pentru a face o schimbare.\" Rep.: Cum te vezi peste 10 ani? \"Peste 10 ani mă văd lucrând într-o companie multinațională de succes din Brașov cu o familie frumoasă și continuând să merg vinerea la ședințele de la Crucea Roșie alături de oamenii cu care am legat atâtea prietenii.\"

Daniela Guju

Astăzi o vom cunoaște pe Daniela Guju,o fată foarte sociabilă, creativă, activă si plină de energie.Ea este elevă in clasa a XII-a la Liceul de Arte Plastice \"Hans Mattis Teutsch\" fiind o fata foarte talentata.Este un voluntar activ,plin de inițiativă,ea este una din persoanele ce predau cursul de contracepție celorlalți voluntari. Rep.: Ce te-a determinat să te apuci de voluntariat? ,, Dorința de a ajuta oamenii, indiferent de situație este lucrul care m-a determinat să mă apuc de voluntariat.” Rep.:De ce ai ales Crucea Roșie? ,, Aveam câțiva prieteni care imi tot spuneau că s-au înscris la voluntariat la Crucea Rosie si că este foarte fain si ar trebui să merg si eu, initial nu am mers, însă entuziasmul persoanelor care imi spuneau de această filială mi-a dat de gândit, așa că am venit si eu la o ședință, după care a mai urmat una si inca una si tot așa până în prezent.” Rep: De cât timp ești voluntar și în câte activități te-ai implicat? ,, Sunt voluntară din septembrie 2014, dacă îmi aduc bine aminte am încercat să ma implic in toate actiunile organizate deoarece voiam sa ajut mereu si bineînteles imi doream cu nerabdare sa ajung la seniori, sa am o responsabilitate mai mare, sa cunosc si mai multe persoane noi si sa am posibilitatea de a fii lider de echipa, de a merge in stagii de pregatire sau de a sustine un curs. Dupa ce am avansat, m-am implicat si mai mult in actiuni si am incercat sa imi mentin activitatea constanta.” Rep:,,Ai mai făcut voluntariat și la alte organizații?” ,, Da, am facut voluntariat la mai multe organizatii, insă activitățile si colectivul de persoane erau diferite față de ce îmi doream eu.” Rep:-Care a fost prima impresie pe care ți-a lăsat-o Crucea Roșie? ,, Prima impresie lăsată de Crucea Roșie a fost una foarte bună, de aceea am continuat să merg la ședințe si să mă implic in activitați.” Rep:-Care a fost cea mai plăcută experiență pe care ai avut-o la Crucea Roșie? ,, Cea mai placută experiență pe care am avut-o a fost Stagiul de pregătire de anul acesta, a fost o experiență de neuitat, am învățat foarte multe lucruri noi si am legat prietenii.” Rep.:Cum crezi că te va ajuta voluntariatul? Sau de ce crezi că te va ajuta? ,, Pe viitor mă va ajuta să pot ține un discurs/curs in fața unui public, să acord primul ajutor dacă este cazul si să fiu mai deschisă cu oamenii din jur” Rep:Cum iți petreci timpul liber?Ce hobby-uri ai? ,,Îmi place sa calatoresc,să ies cu prietenii, să mă uit la filme/seriale,să citesc, să ascult muzică.” Rep.:Un gând pentru tinerii brașoveni? ,, Apucați-vă de voluntariat la un ONG care vă atrage cât mai aveți timp, nu o sa vă pară rău” Rep.: Cum te vezi peste 10 ani? ,, Peste 10 ani mă văd trăind in propria mea casa, alături de persoana iubita, fiind un arhitect de valoare. \"Nu incerca să devii un om de succes, incearcă sa devii un om de valoare.\" Albert Einstein fiind motto-ul meu.”

Suciu Ioan Theodor

In continuare il vom cunoaste pe Suciu Ioan-Theodor. El şi-a început activitatea ca voluntar in luna mai a anului 2015 şi se numără printre cei mai activi voluntari ai Crucii Roşii,in ciuda timpului scurt de cand acesta face voluntariat. Efortul si implicarea lui au fost răsplătite în cadrul Galei Crucii Roşii Filiala Braşov, fiind desemnat “Cel mai serios voluntar al anului 2015”. El este un tânăr sociabil, altruist şi mereu gata să întindă o mână de ajutor. Theo are 18 ani, este elev la Colegiul Național Economic ,,Andrei Bârseanu“ în clasa a XII-a, iar timpul liber preferă să şi-l petreacă înconjurat de prieteni. Printre hobby-urile lui se numară jocurile video, chitara si Kendama. Rep: -Cum te descrii tu ca persoană dar şi ca voluntar al Crucii Roşii? “Eu mă consider o persoană altruistă, punctuală, înţelegătoare ,serioasă și comunicativă.” Rep: -Ce te-a determinat să te apuci de voluntariat? De ce ai ales Crucea Roşie? “Am ajuns la Crucea Roşie din dorinţa de a încerca ceva nou şi la recomandarea prietenilor.” Rep: -Ai mai facut voluntariat şi in alte organizaţii? “Nu” Rep: -De cât timp eşti voluntar şi in câte activităţi te-ai implicat? “Sunt voluntar din Mai 2015 şi am reuşit să mă implic în toate activităţile care s-au desfăşurat până în momentul actual şi voi încerca să mă implic în cât mai multe, chiar dacă timpul nu îmi permite.” Rep: -Care a fost prima impresie pe care ţi-a lasat-o Crucea Roşie? “Prima oară când am venit la Crucea Roşie am nimerit la cursul de ,,Contracepţie” unde am şi râs dar am şi învăţat lucruri noi .” Rep: -Care a fost cea mai placută experienţă pe care ai avut-o la Crucea Roşie? “Pentru mine cea mai placută experienţă de la Cruca Roşie este ,,Banca de alimente” . Momentul în care mergi să împarţi pachete oamenilor săraci, iar ei îti sunt recunoscători cu un “Mulţumesc” spus din suflet este minunat .” Rep: -Dacă ai ajunge primar, ce ai schimba in oraş? “Sincer, nu ştiu ce aş schimba dacă aş ajunge primar. Nu mi-am pus niciodată întrebarea asta. Probabil aş aduce schimbări în sistemul de învăţământ.” Rep: -Un gând pentru tinerii braşoveni? “Să se implice in cât mai multe proiecte si activităţi şi dacă vor şi au timp, să se apuce şi de voluntariat .” Rep: -Cum te vezi peste 10 ani? „Peste 10 ani m-aş vedea cu facultatea terminată, cel mai probabil insurat şi cu un loc de muncă la care să mă duc cu zâmbetul pe buze.”

Boicu Silviu

În continuare îl vom cunoaşte pe Silviu Boicu. Are 18 ani şi este elev la Colegiul Naţional \"Unirea\" Braşov. Hobby-urile lui Silviu sunt muzica, jocurile pe calculator şi desigur voluntariatul. Silviu este ambiţios, inteligent, sociabil şi altruist. Ca voluntar se descrie ca fiind dedicat şi muncitor. Ce l-a determinat să se apuce de voluntariat? \"Să fiu sincer nu am fost foarte încântat de ideea de voluntariat ,m-am apucat la insistenţele unui prieten şi mi-a plăcut foarte mult\" spune Silviu. A ales Crucea Roşie pentru că este un ONG foarte popular de care a auzit oricine dar şi pentru că avea mulţi prieteni la filiala noastră. Este voluntar din septembrie 2014 şi s-a implicat în toate activităţile în care a avut ocazia. Care a fost prima impresie pe care i-a lăsat-o Crucea Roşie? \"Am fost plăcut surprins, mă aşteptăm să fie o pierdere de vreme, ceva foarte plictisitor dar după o scurtă şedinţă de aproximativ o oră abia aşteptam să vină următoarea vineri să mă întorc aici \" mi-a spus Silviu. Cea mai plăcută experienţă pentru Silviu a fost Stagiul de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă şi Teambuilding. Acesta ne spune că a fost una dintre cele mai faine experienţe din viaţa lui pe care şi-ar dori să o repete. El spune că a fost \"o experienţă intensă atât din punct de vedere psihic cât şi fizic în care am învăţat multe lucruri.\" Ar îndemna şi alţi tineri să se apuce de voluntariat din 2 motive, unul este acela că diplomele pe care le obţii la voluntariat te ajută la intrarea la facultate şi celălalt motiv este acela că voluntariatul te ajută să te dezvolţi foarte mult pe plan social şi îţi faci mulţi prieteni. La început mama lui a fost plăcut surprinsă că în sfârşit fiul ei făcea ceva cu viaţa lui. Acum părinţii lui sunt puţin deranjaţi de faptul că petrece cam mult timp la voluntariat dar îl susţin şi sunt mândrii de el. Silviu consideră că voluntariatul l-a ajutat să dezvolte noi aptitudini şi spune că îl va ajuta în continuare. Peste 10 ani speră să ajungă un avocat şi să îşi formeze o familie echilibrată şi frumoasă.

Jacota Horia

Astăzi îi vom cunoaște pe Horia Jacotă,unul dintre voluntarii activi ai Crucii Roșii Brașov.El este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ,,Unirea” Brașov,are 18 ani și este pasionat de calculatoare.Este acea persoana cu o vorba bună mereu la el dar și cu o glumă care să te înveselească.Face voluntariat de un an și jumătate și ne-a mărturisit că acest lucru l-a dezvoltat foarte mult. Rep:-Cu ce te ocupi în viața de zi cu zi? ,,Sunt elev la Colegiul Național ,,Unirea “ Brașov în clasa a XII-a.” Rep:-Cum te-ai descrie tu ca persoană dar și ca voluntar al Crucii Roșii? ,,Eu mă consider o persoană sociabilă , amuzantă , serioasă când e cazul și dornică de a cunoaște oameni noi și de a îi ajuta.” Rep:-Ce te-a determiat să te apuci de voluntariat? ,,Foarte mulți prieteni îmi spuneau că trebuie să mă înscriu la Crucea Roșie deoarece este un loc unde poți să îți faci mulți prieteni , lumea te acceptă așa cum ești și este și distracție când e cazul.” Rep:-De ce ai ales Crucea Roșie? ,,De alte ONG-uri nu mai auzisem până atunci , și foarte mulți prieteni de ai mei erau acolo , chiar dacă mulți dintre ei nu mai vin sau încă sunt la camarazi , am reușit să mă împrietenesc și cu alte persoane. “ Rep:-De cât timp ești voluntar și în câte activități te-ai implicat? ,,Sunt voluntar de un an și jumătate , și pot spune că m-am implicat în multe activități , numărul nu l-am mai ținut minte , dar toate au fost o plăcere pentru mine” Rep:-Care a fost prima impresie pe care ți-a lăsat-o Crucea Roșie? ,,Prima impresie pe care mi-a lăsat-o Crucea Roșie a fost una surprinzător de plăcută . Îmi amintesc la prima ședința de la seniori că am ajuns printre primii , eram foarte entuziasmat și curios dacă o să mă accepte lumea . M-a impresionat faptul că lumea , văzând că sunt nou , vorbea cu mine. M-au acceptat din prima clipă.” Rep:-Care a fost cea mai plăcută experiență pe care ai avut-o la Crucea Roșie? ,,Cea mai plăcută experiență a mea la Crucea Roșie a fost împărțitul de pliante la bancă de alimente . M-a ajutat foarte mult , eu fiind o persoană timidă , să vorbesc cu lume și să pot scăpa de frica aceea de a vorbi cu persoane a fost atât o provocare cât și un prilej de dezvoltare.” Rep:-Cum îți petreci timpul liber?Ce hobby-uri ai? ,,În timpul liber îmi place să stau pe calculator și să ies cu prietenii în oraș “ Rep:-Dacă ai ajunge primar ce ai schimbă în oraș? ,,Dacă aș ajunge primar primul lucru pe care l-aș schimba ar fi învățământul. Aș vrea să se facă în școli ore care să te dezvolte ca om . Ore în care ni se spun legile țării noastre , ore în care suntem învățați cum se vorbește la un interviu , cum să plătim taxe și multe altele . În rest eu cred că orașul este perfect așa cum e.” Rep:-Cum crezi că te va ajuta voluntariatul? Sau de ce crezi că te va ajuta? ,,Voluntariatul mă va ajuta , și m-a ajutat deja să mă creez ca persoană . M-a făcut să iubesc să ajut oamenii și să fac tot posibilul pentru a face și alți oameni fericiți , nu numai pe mine .” Rep:-Un gând pentru tinerii brașoveni? ,,Sfatul meu pentru tinerii brașoveni este să se înscrie la ONG-uri . Să ajute lumea pentru a putea fi o comunitate mai buna” Rep:-Cum te vezi peste 10 ani? ,,Mă văd cu studiile terminate probabil în Anglia sau Suedia , așezat la casa mea cu o familie.”

Andriesei Miruna

Mitul ghinionistei zile de \"Vineri 13\" este contrazis de seninătatea şi inocența voluntarei pe care avem ocazia să o descoperim astăzi. Andriesei Miruna, în vârstă de 17 ani , este elevă la Liceul \"Andrei Mureșanu\" din Brasov şi se încadrează în categoria voluntarilor activi ai Crucii Roşii. Călcând pe urmele surorii ei mai mari, Miruna şi-a deschis inima către voluntariat în urmă cu un an şi jumatate , de atunci implicându-se constant in majoritatea activităților. Fiind un voluntar deschis , prietenos şi mereu gata să întindă o mână de ajutor, Miruna reușește fără dificultăți să aducă un zâmbet pe fața oricui. Rep.:Cu ce te ocupi în viața de toate zilele? \"Sunt elevă la liceul ,,Andrei Mureșanu” din Brașov.\" Rep.:Cum te descrii tu ca persoană dar și ca voluntari al Crucii Roșii? \"Consider că sunt o persoană deschisă, ambițioasă și dornică de experiențe noi. În același timp cred că sunt un voluntar serios,pe care te poți baza când e vorba de o acțiune dar și când este vorba de o prietenie formata la Crucea Rosie.\" Rep.:Ce te-a determinat să te apuci de voluntariat? \"Sora mea a fost una din principalele infuențe care m-au facut să mă apuc de voluntariat,ea fiind un voluntar activ la această filială de mai mulți ani.\" Rep.:De ce ai ales Crucea Roșie? \"Deoarece atât sora mea cât si alți prieteni au ales Crucea Roșie dar și pentru că mă pasionează pimul ajutor.\" Rep.:Ai mai făcut voluntariat și în alte organizații? \"Nu.\" Rep.:De cât timp ești voluntar și în câte activități te-ai implicat? \"Sunt voluntar de un an și jumătate și de atunci dupa ce am avansat la seniori m-am implicat aproximativ în toate activitățile în timpul cărora eram disponibilă.\" Rep.:Care a fost prima impresie pe care ți-a lăsat-o Crucea Rosie? \"Una foarte bună,mereu am considerat că cei de la Crucea Roșie sunt ca o familie foarte mare iar eu eram știuta ca sora Anei,toți m-au primit imediat printre ei și m-au făcut să vreau să mă implic foarte mult, sa devin și eu un voluntar activ ca sora mea.\" Rep.:Care a fost cea mai plăcută experiență pe care ai avut-o la Crucea Roșie? \"Stagiul de prim ajutor de anul acesta a fost cu siguranță cea mai placută amintire de la Crucea Roșie,când am mers în pădure și când am învățat cum ar trebui să mă descurc în situații de urgență.\" Rep.:Cum îți petreci timpul liber? Ce hobby-uriai? \"Îmi petrec timpul liber cu prietenii și familia,iubesc să dansez și să fac poze.\" Rep.:Dacă ai ajunge primar ce ai schimba în oraș? \"Aș dezvolta mai mult cultura din acest oraș,aș adăuga autobuze si noaptea și aș încerca să amenajez cât mai multe blocuri astfel încât să se poată petrece timp pe ele.\" Rep.:Cum crezi că te va ajuta voluntariatul? Sau de ce crezi că te va ajuta? \"Mă va ajuta să am mai multă încredere in mine,să pot vorbi unui grup mare de oameni, să pot acorda primul ajutor in caz de urgență.\" Rep.: Un gând pentru tinerii brașoveni? \"Iubiti-vă și respectați-vă pe voi înșivă.Citiți,descoperiți și haideți să fim noi schimbarea pe care vrem să o vedem la oamenii din jurul nostru.\" Rep.:Cum te vezi peste 10 ani? \"Peste 10 ani mă văd așezată la casa mea, sper ca până atunci sa apuc să văd măcar un sfert din frumusețile globului și să influențez pozitiv oamenii din jurul meu.\"

Scoican Ovidiu

Astăzi vom face cunoștință cu unul dintre voluntarii noi ai Crucii Roșii, dar foarte activ. Este vorba despre Scoican Ovidiu în vârstă de 19 ani. Este un băiat foarte sociabil, glumeț, orferă ajutor tuturor și nu pierde niciodată ocazia de a se implica în activitățile Crucii Roșii. Deși este elev la liceul de informatică, Ovidiu este pasionat și de muzică, dovada fiind faptul că foarte rar pleacă de acasă fără chitară. Rep: - Cu ce te ocupi în viața de toate zilele? „ Sunt elev la Colegiul Național de Informatică „ Grigore Moisil” în clasa a XII- a. ” Rep: - Cum te descrii tu ca persoană dar și ca voluntari al Crucii Roșii? „ Ca persoană mă consider un caracter foarte sociabil, îndrăzneț, prietenos, ador să fac oamenii să zâmbească, asta îmi oferă mie un zâmbet. Îmi place să fac lucruri ieșite din comun, să fac lucruri la care lumea nu se așteaptă pe moment. De fapt, îmi place să fiu diferit, în sensul bun. Ca voluntar pot spune că de când sunt la Crucea Roșie am devenit mai serios și m-am maturizat cât de cât. Fac glume și mă mai prostesc când sunt cu prietenii, dar când este timpul să facem treabă serioasă, tratez lucrurile și problemele ca atare. Voluntariatul poate fi un fel de poartă către experiențe noi și interesante, de aceea când are loc o acțiune sau este nevoie de un voluntar, mereu mă ofer.\" Rep: - Spune-mi ceva despre tine, de exemplu : ani, liceu/facultate,loc de muncă, hobby-uri etc. „ Am 18 ani și sunt elev la Colegiul Național de Informatică \"Grigore Moisil\" in clasa a XII- a. Ca hobby-uri am destul de multe, depinde de ce am chef uneori și de starea mea. Îmi place mult să cânt la chitară, indiferent de fel (bass, electrică, acustică). Când vremea este favorabilă, pământul uscat, ies cu longboard-ul. Vara ies aproape în fiecare zi și petrec timpul cu grupul de longboard-isti. Am făcut 6 ani baschet și chia dacă nu mai fac antrenamente și nu mai particip la competiții joc cu orice ocazie. Hobby-ul cel mai puțin „ practicat\" este cititul. Deși ador să citesc, rar găsesc o carte care sa îmi placă, așadar o fac destul de rar. ” Rep: - Ce te-a determinat să te apuci de voluntariat? „ Au fost 2 motive pentru care m-am apucat. Primul a fost ideea de a cunoaște oameni noi; cum ador să socializez, am considerat că voluntariatul poate fi un mod plăcut de a face acest lucru și chiar s-a dovedit a fi genial. Al doilea motiv a fost AWARD-ul (The Duke of Edinburgh\'s International Award Romania). Un proiect școlar care premiază activitatiile extrașcolare. La acest proiect a trebuit să îndeplinesc un target de a practica voluntariat timp de 3 luni. Cele 2 motive au mers mână în mână, lucru ce m-a determinat să continui voluntariatul și după cele 3 luni. ” Rep: - De ce ai ales Crucea Roșie? „ În momentul în care am venit la Cruce, auzisem numai de acest loc pentru volunariat. Știam că unii prieteni sunt aici, toți mi-au zis numai de bine și cât de mult se distrează acolo. Fiind singurul ONG de care auzisem, m-am gândit că e mult mai interesant față de restul de care nimeni nu zicea nimic. ” Rep: - Ai mai făcut voluntariat și în alte organizații? „ Nu. ” Rep: - De cât timp ești voluntar și în câte activități te-ai implicat? „ În luna ianuarie 2016 am făcut un an de voluntariat. M-am apucat în ianuarie 2015 și m-am implicat în toate activitățile de care auzeam, nu eram mereu ales, dar mereu mă ofeream voluntar. Singura acțiune la care știu că nu am fost, a fost Treasure Hunt-ul din 2015. ” Rep: - Care a fost prima impresie care ți-a lăsat-o Crucea Roșie? „ Prima impresie pe care mi-o amintesc este faptul că toți oamenii de la Cruce păreau o familie mare. În jur de 70-80 de oameni, poate chiar mai mulți, toți care se știu intre ei, toți care râd împreună, cântă împreună, petrec împreună, lucrează împreună. Faptul că acest grup era așa de strâns unit, și că m-au primit între ei și am ajuns să fiu și eu parte din această familie, m-a impresionat. ” Rep: - Care a fost cea mai plăcută experiență pe care ai avut-o la Crucea Roșie? „ În opinia mea tabara de o zi de pe data de 4 iulie a fost cea mai genială „ acțiune\" de la Cruce. Pe lânga faptul că am cunsocut mai mulți oameni, fiind atunci proaspăt Senior, m-am distrat în toate activitățile care au avut loc acolo. Nu poți spune că a dansa în fața a 120 de voluntari, în timp ce esti praf la dans nu e o experienta faina, însă am râs cu jocurile de teambuild-ing, am învățat să montez un cort, am cunsocut niște persoane geniale. ” Rep: - Cum îți petreci timpul liber? Ce hobby-uri ai? „ Hobby-urile le-am specificat mai sus. Timpul liber, adică tot ce se întamplă după ce termin orele, este destul de divers. De obicei ajung acasă, îmi fac o limonadă cu gheață, mă uit la seriale pe calculator sau joc ceva cu prietenii în timp ce vorbim pe skype. În alte zile ajung acasă, nici nu mă schimb de uniformă și pun mâna pe chitara electrică și cânt tot ce îmi vine în minte sau învăț ce găsesc pe net. ” Rep: - Dacă ai ajunge primar ce ai schimba în oraș? „ Primul lucru pe care sigur l-aș face, ar fi să găsesc un mod de a promova muzica, aș face cumva să fie mai multe concerte în oraș. Aș investi și aș ajuta pub-urile sau de exemplu Rockstadt să se promoveze și să aducă mai multe formații în Brașov. De ce asta? Pentru că muzica este cel mai frumos mod de a te elibera.De a scapa de griji, de a-ti goli mintea, de a-ti reincarca bateriile.Te face sa te simti in moduri diferite pe care le experimentezi numai in momentele de genul. ” Rep: - Cum crezi că te va ajuta voluntariatul? Sau de ce crezi că te va ajuta? „ De când sunt voluntar, m-am schimbat și consider că în bine, cu asta m-a ajutat și încă mă ajută. Voluntariatul și voluntarii au avut o influneță foarte mare și bună asupra mea. M-au ajutat să mă maturizez, într-un fel, m-au făcut să fiu mai serios, să tratez lucrurile mai serios și cu mai mult cap. M-au ajutat să mă formez ca și caracter și cred ca încă o să mă ajute. M-a ajutat să dobândesc și cunoștințe noi, din diferite domenii, Cel mai bun exemplu este cursul de Prim – Ajutor și participând în stagiu am învățat să acord Primul – ajutor și să sar în ajutor oameniilor. Voluntariatul o să mă mai ajute deoarece îmi oferă ocazia de cunoaște oameni noi, de a lucra cu diferite persoane și de acolo se poate ajunge la ceva mai mare.” Rep: - Un gând pentru tinerii brașoveni? „ Gândiți, iubiți, râdeti. Găsiți-vă un grup de prieteni pentru că asta ajută mult, faceți tot ce vă trece prin minte, faceți alegeri astfel încât să ziceți „ De ce Doamne iarta-mă am făcut asta?” în loc să regretați cu „ De ce nu am făcut asta? ”. Apucați-vă de voluntariat,ai ocazia să ajuți mulți oameni, să participi la activități interesante și de asemenea poți întâlni multe persoane noi, cu care poți lega prietenii incredibile. Și o vorba care m-a ajutat pe mine, aflată la Cruce Roșie: Zâmbetul este calea către succes.” Rep: - Cum te vezi peste 10 ani? „ Nu o să mai stau cu ai mei, o să termin facultatea de informatică probabil și o să îmi caut un loc de muncă unde să pot lucra cu plăcere. Nu vreau să am o viață în care să fac ceva neplăcut doar pentru a câștiga mai mulți bani. În rest mă văd la fel - ascultând muzică și cântând în paralel fiecare vers, cu zâmbetul pe buze, trăind viața la maxim alături de prieteni. \"